Kalender open aanbod

Hier vind je een overzicht van het open aanbod van Inspinazie. Kies hier als je een specifiek onderdeel wil zien: voorstellingen, cursussen of de wekelijkse workouts. Schrijf je in op de nieuwsbrief om ook via je mailbox op de hoogte te blijven van ons aanbod.Tot binnenkort!

feb
29
za
Improvisatie special – Improviseren in de publieke ruimte @ OPEK
feb 29 @ 10:00 – mrt 1 @ 16:30
Improvisatie special - Improviseren in de publieke ruimte @ OPEK

 

Impulsen worden wel eens omschreven als ‘de hoeveelheid van beweging’. Zonder impuls geen beweging, geen drama, geen zuurstof. In improvisatietheater leveren deze impulsen een speeltuin aan mogelijkheden aan. De kunst is om ze op te merken en ermee te leren spelen.

In het dagelijkse leven negeren we onze impulsen vaak. Dat kan bewust of onbewust omdat we ze niet zien of omdat het beleefder is in omgang met anderen. In deze workshop laten we ons opnieuw leiden door deze impulsen. We exploreren en versterken onze impulsgevoeligheid en spelen ermee.

Weg van systemen en terug naar de puurheid van de improvisatie!

Begeleiding: Ann Claes

mrt
28
za
Initiatieweekend improvisatietheater Antwerpen @ Sering Theaterzaal
mrt 28 @ 10:00 – mrt 29 @ 17:00

Deze weekendcursus loopt over zaterdag en zondag.

Tijdens deze cursus maak je je de beginselen van improvisatietheater eigen. Je leert om in het hier en nu samen verhalen te creëren.

Je traint om je oren en ogen écht open te zetten, je denken flexibel te maken, de spelideeën van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen. Je werkt op loslaten en verantwoordelijkheid nemen, platformen neerzetten en tilts maken. Je verkent het gebruiken van emoties, status en fysiek spel.

En vooral: je ontdekt hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert!

Begeleiding: Ingrid Crollet

apr
20
ma
Improvisatietheater op de planken @ Zaal Dramai Kessel-Lo
apr 20 @ 19:30 – 22:00
Improvisatietheater op de planken @ Zaal Dramai Kessel-Lo

Improvisatietheater is een podiumkunst, dus wij trekken de planken op! Ook al repeteer je geen vastgelegde scènes, toch kan je wel degelijk specifiek trainen op improviseren voor een publiek. We verkennen een aantal podiumformats en trainen met extra focus op présence.

Het resultaat: een stevige, plezante improvisatietheatervoorstelling die deel uitmaakt van de potige WISPER Presentatiedagen in mei 2020!

Let op! Schrijf je enkel in als je al een reeks ‘improvisatietheater voor gevorderden’ volgde. 

Begeleiding: Marc Breban

jun
2
di
Initiatie improvisatietheater 3 dinsdagavonden @ OPEK leuven
jun 2 @ 19:30 – 22:00
Initiatie improvisatietheater 3 dinsdagavonden @ OPEK leuven

In deze korte cursus proef je van de basisbeginselen van improvisatietheater: ideeën accepteren, samenspel, verhaalbouw en impulsen volgen.

Met leuke, gevarieerde oefeningen probeer je technieken uit om ‘uit het niets’ heuse scènes te creëren. Uit aandachtig naar elkaar kijken en luisteren vloeit er creativiteit en originaliteit. Je zal snel merken hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert!

En uitstekend nieuws: iedereen kan improvisatietheater leren!

Begeleiding: Hannes Van Biesbroeck