Kalender open aanbod

Hier vind je een overzicht van het open aanbod van Inspinazie. Kies hier als je een specifiek onderdeel wil zien: voorstellingen, cursussen of de wekelijkse workouts. Schrijf je in op de nieuwsbrief om ook via je mailbox op de hoogte te blijven van ons aanbod.Tot binnenkort!

jul
23
di
Improvisatie special – muziek als medespeler @ OPEK
jul 23 @ 10:30 – 17:00

In improvisatietheater wordt muziek vaak gebruikt als decoratie. Het is een opvulling in de achtergrond die wel mooi klinkt, maar die vaak genegeerd wordt door de spelers op het podium.

In deze workshop ervaar je dat muziek veel meer kan zijn dan dat. We onderzoeken samen wat voor input een muzikant kan geven aan een improvisator en vice versa. Je kunt bijvoorbeeld meedrijven op de muziek of er net keihard tegenin gaan.

Gaandeweg krijg je steeds meer inzicht in hoe muziek een even volwaardige medespeler kan zijn als een andere acteur!

Je hebt basiservaring improvisatietheater nodig. Muzikanten en hun instrumenten zijn ook welkom, maar hebben liefst ook wat ervaring met improvisatietheater.

jul
24
wo
Improvisatie voor beginners @ OPEK
jul 24 @ 10:30 – 17:00

Theater maken kan op veel manieren en één daarvan is via improvisatie. In deze cursus maak je kennis met de beginselen van improvisatietheater. We gaan aan de slag met een minimale basis en maken er à la minute een onvergetelijk toneelspel van. Je leert om in het hier en nu samen verhalen te creëren. Je zet uit het niets iets neer op het podium.

Je oefent om je oren en ogen écht open te zetten, je denken flexibel te maken, de spelideeën van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen. Je ontdekt de bouwstenen van verhalen. Je beweegt tussen loslaten en verantwoordelijkheid nemen. Je speelt met taal, en ook met je lijf en de ruimte.

​En vooral: je ontdekt hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert!

Dit is een beginnerscursus waarvoor je geen ervaring nodig hebt.

jul
25
do
Improvisatie special – spelen in een fictief decor @ OPEK
jul 25 @ 10:30 – 17:00

Je hebt al wat impro-ervaring en dialogen en verhaallijnen verzinnen op scène lukt intussen al aardig. Maar hoe maak je dat de toeschouwer méér krijgt dan spitsvondigheden en talking heads? Het publiek meevoeren in een fictief decor kan alvast een ankerpunt zijn.

Vandaag leer je een omgeving zorgvuldig en getrouw opbouwen, maar ook hoe je je als speler kan laten inspireren door de denkbeeldige omgeving die je neerzet. Je leert welke vormen interactie met jouw fictieve decor kan aannemen en krijgt tips over hoe je elke detail van de omgeving van de eerste tot de laatste seconde van de scène consequent in leven houdt.

Verwacht je aan een meeslepende ontdekkingstocht doorheen een viewmaster van inspirerende werelden!

Dit is een cursus voor wie inzicht heeft in wat improvisatietheater is of kan zijn. Je bezit durf en past de basis toe.

Proeven van improvisatietheater @ OPEK
jul 25 @ 19:30 – jul 26 @ 22:00

In deze cursus proef je van de basisbeginselen van improvisatietheater: ideeën accepteren, samenspel, verhaalbouw en het volgen van impulsen.

In leuke, gevarieerde oefeningen exploreer je technieken om scènes te creëren uit het niets. Je ervaart aan den lijve hoe creativiteit en originaliteit rechtstreeks ontstaan uit aandacht van en spelplezier tussen spelers.

Uitstekend nieuws bij dat alles: impro is iets dat iedereen kan leren!