Kalender open aanbod

Hier vind je een overzicht van het open aanbod van Inspinazie. Kies hier als je een specifiek onderdeel wil zien: voorstellingen, cursussen of de wekelijkse workouts. Schrijf je in op de nieuwsbrief om ook via je mailbox op de hoogte te blijven van ons aanbod.Tot binnenkort!

sep
29
wo
Improvisatie Wekelijkse Workout voor iedereen @ zaal Dramai
sep 29 @ 20:30 – 21:30

improvisatie-workout

Wat:
Onze improvisatie-workout is opgevat als “practice”. Een regelmatige onderhoudsbeurt. De beste manier om een bepaalde mindset te versterken is immers oefenen en… blijven oefenen. We starten en eindigen elke sessie met terugkomende oefeningen (lichaamswerk en/of aandachtsoefening), en exploreren  op ludieke en laagdrempelige wijze daartussen elke keer een ander aspect van de improvisatiemindset: vrij associatief denken, diep luisteren, divergeren, durven falen, verbeeldingskracht, vertrouwen, scherp waarnemen,  spontaniteit,…
Alle oefeningen die we doen zijn eenvoudige zaken die je tussenin alleen of met iemand anders verder kan oefenen als je wil.

Voor wie:
Voor iedereen! Zowel voor wie Living Impro wil ontdekken als voor wie zich erin wil onderhouden. Er is geenenkele voorkennis vereist.

Wanneer & Waar:

Elke woensdag van 20u30 tot 21u30 in Kessel-Lo (tuin Zaal Dramai/Inspinazie, Opvoedingstraat 19)

Je kiest zelf hoe vaak je deelneemt: een keertje, af en toe zoals het uitkomt, met vaste regelmaat, elke sessie,…

Prijs:

€ 13 / les – € 110 / tienbeurtenkaart (1 jaar geldig)
Inschrijven hoeft niet, je komt gewoon af.
Betalen doe je terplekke (cash / payconiq).
okt
2
za
Weekendspecial: improviseren in de publieke ruimte i.s.m. Wisper @ OPEK Leuven
okt 2 @ 10:00 – okt 3 @ 17:00

Begeleiding: Nathalie Van Renterghem

In het improvisatietheater heb je vele improviserende partners. Uiteraard zijn er je medespelers, een muzikant en een lichttechnieker. Maar ook al eens aan de ruimte gedacht als een impro-partner? Op het eerste zicht misschien een statisch gegeven, maar van zodra je ontdekt hoe je in interactie kan gaan met de ruimte, zal blijken dat je die mening al snel zal moeten herzien.

Op de eerste dag van dit weekend kijken we naar hoe we verscheidene ruimtes kunnen laten spreken en in-nemen. Tijdens de tweede dag gaan we een stap verder en begeven we ons in de publieke ruimte, inclusief publiek dat ongevraagd toeschouwer wordt. Inclusief nog veel meer zaken waar we geen controle meer over hebben van zodra we de afgebakende theaterzaal vol vertrouwde codes verlaten …

Maak je op voor een experimenteel improvisatieweekend waarbij je jezelf als improvisator stevig zal tegenkomen!

okt
11
ma
reeks van 9 avonden: Stijlen en vormen voor improvisatietheater i.s.m. Wisper @ OPEK Leuven
okt 11 @ 19:30 – 22:00

Begeleiding: Marc Breban

Theater kent heel veel vormen en genres: clownerie, melodrama, mime, solo’s … Theater kent ook heel wat bekende onderzoekers: Stanislavski, Laban, Auguste Boall…

In deze reeks gaan we hiermee improviseren en onderzoeken we wat een improspeler van andere theatermakers, andere genres en vormen kan leren om zijn eigen improvisatietalent uit te diepen.

okt
12
di
Improvisatietheaterreeks voor beginners 9 avonden i.s.m. Wisper @ OPEK Leuven
okt 12 @ 19:30 – 22:00

Begeleiding: Charlotte Demestenaere

Theater maken kan op veel manieren, improvisatie is er één van. En wat voor één!

Kom kennismaken met de beginselen van deze boeiende theatervorm. We gaan aan de slag met een minimale basis en maken er à la minute een onvergetelijk toneelspel van. Je leert om in het hier en nu samen verhalen te creëren. Je zet uit het niets iets neer op het podium.

Je oefent om je oren en ogen écht open te zetten, je denken flexibel te maken, de spelideeën van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen. Je ontdekt de bouwstenen van verhalen. Je beweegt tussen loslaten en verantwoordelijkheid nemen. Je speelt met taal, je lijf én de ruimte. ​

En vooral: je ontdekt hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert!

 

okt
22
vr
Living Impro Herfstboost @ Zaal en tuin Dramai
okt 22 @ 19:00 – 22:00

Boost

Een dagdeel onderdompeling in Living Impro.
1x per seizoen

Wat

Ontdekken hoe je improvisatiewijsheid (meer) kan toepassen in je leven en op het werk.
De principes loslaten, verbinden, gáán op ervaringsgerichte wijze verkennen.
Ee afwisseling van improvisatie-oefeningen, awarenessoefeningen, yoga en ander lichaamswerk.

Voor wie

Voor wie met Living Impro kennis wil maken.
Voor wie workouts doet of een reeks volgde en snakt naar een extra boost.
Kortom, iedereen welkom!

Praktisch

Herfstboost: vrijdag 22 oktober 2021 van 19u00  tot 22u00, in Leuven zaal en tuin Dramai (Opvoedingstraat 19, Kessel-Lo)

particulier: € 50 incl btw
zelfstandigen/vanuit bedrijven: € 75 excl btw 21%

Inschrijven : https://forms.gle/UT4fY1A6vFeqJ4CLA

okt
23
za
LUX intensieve cursus 6 weekends @ Noordpoort Antwerpen
okt 23 @ 10:00 – okt 24 @ 17:00

6 weekends diep duiken in improvisatietheater

Voor iedereen bij wie het na een aantal improvisatiecursussen (minstens een basisreeks) danig begint te jeuken om wat intensiever te trainen in een vaste groep. Voor wie al jaren niet meer op de planken stond en de draad terug wil oppikken. Maar ook voor improvisatoren die al jaren wekelijks bij een gezelschap spelen en zichzelf scherp wil houden door bijkomend in een andere setting te trainen!

Deze diepgaande opleiding is gericht op jouw persoonlijke leertraject met gerichte procesbegeleiding. De uiteindelijke opzet krijgt vorm in overleg met de groep. We zoeken grenzen op en experimenteren met inspiratie uit verschillende hoeken, bewegingsimprovisatie, interactie speler/personage, (on)nuttige patronen …

We onderzoeken de essentie en de specifieke waarde van improvisatie als podiumkunst. Daarbij focussen we op subthema’s als personages, fysiek spel, koorwerk en longforms. Naar het einde toe wordt ook een voorstelling op poten gezet.

Begeleiding: Eva Van Eynde
Meer info over data en prijzen: https://wisper.be/nl/cursussen/lux-improvisatietheater-a-la-inspinazie

nov
14
zo
Living Impro cursusreeks @ Zaal Dramai Leuven
nov 14 @ 10:00 – 13:00

Een reeks verspreid over vier zondagochtenden in Leuven.  Op een goed bereikbare locatie dichtbij het station creëren we telkens een deugddoende ‘halte’ midden in het dagelijkse leven.

“Deze cursus bracht me zelfkennis, inzicht, wijsheid, concrete tools om (iets) te veranderen. Het werd veel meer dan ik ervan verwacht had. Ingrid en Nathalie zijn als trainers heel zorgzaam, heel professioneel,  gedreven en betrokken. Ze voelden de groep en de noden van het moment heel goed aan: pluim!”
Lieve Vanachter, NT2-leerkracht

Wanneer: zondagen 14 en 21 november, 5 en 12 december telkens van 10u tot 13u
Waar: Zaal Dramai – Opvoedingstraat 19, 3010 Kessel-Lo
Prijs: particulieren : € 220 incl btw – zelfstandigen/bedrijven (met eigen factuur): € 280  excl btw
Inschrijven  – via dit formulier