Train-The-Trainer

Inspinazie TTT

In de TTT modules biedt Inspinazie train-the-trainer workshops aan waarin telkens een bepaalde vaardigheid of methodiek aan bod komt. De doorwinterde trainers van Inspinazie delen via deze modules met plezier hun expertise en kennis zodat jij die ook (meer) kan inzetten in je eigen trainingswerk. Onze improvisatie-fond zal je daar telkens in terugvinden: loslaten, verbinden, doen. Ook coaches, leerkrachten, facilitatoren en andere begeleiders zijn welkom.

We bieden drie modules aan:
> présence en contact bij het spreken voor publiek
> gebruik van rollenspel in training en intervisies
> improvisatie-oefeningen in communicatietraining en coaching

Module Présence en Contact – met Charlotte De Metsenaere

10, 17 en 24 mei 2019

Presenteren op een authentieke manier. Spreken en de luisterbereidheid vergroten. Durven naar jezelf kijken, zowel als strenge criticus als beminnelijke toeschouwer. In deze module gaan we op een speelse doch confronterende manier aan de slag met je persoonlijk doel op sprekersvlak. Van spreekangst tot beroepsspreker, ieder die hun présence skill wil versterken of uitdiepen is welkom. Sprekers, coaches, leerkrachten, teamleiders,… Verwacht een theoretische grondslag en van daaruit veel praktijkoefeningen en voortdurende individuele feedback.

Charlotte De Metsenaere presenteert evenementen in binnen- en buitenland en biedt one-on-one coachings in presentatietechnieken. Ze combineert haar bevindingen uit het improvisatietheater met haar achtergrond in de communicatiewetenschappen. Ze gelooft met passie in het ervaringsleren, en moedigt op vertrouwelijke wijze aan tot zelfreflectie. Via de Meisner acteermethode heeft ze een arendsoog ontwikkeld wat lichaamstaal betreft. Met Zeggedis vormt Charlotte een kamer in het huis van Inspinazie, met présence als expertise.

Inschrijven kan hier.

Meer info over Charlotte en haar werk: www.zeggedis.be

Module Gebruik van Rollenspel in Trainingen en Intervisies – met Nathalie Van Renterghem

7, 14 en 21 juni 2019

In deze module worden enkele principes uit de doeken gedaan die een krachtig antwoord geven op vaak voorkomende weerstanden ten aanzien van rollenspelen:

 • Het vraagt teveel tijd.
 • Het is niet “echt”.
 • Het wordt niet serieus gedaan, of de drempel is te hoog.
 • Het is moeilijk effectieve feedback te voorzien.

Heel snel wordt duidelijk dat het wél mogelijk is rollenspel zo in te zetten tijdens trainingen en intervisies. En dat dat het laagdrempelig, effectief en aangenaam kan. Een zeer natuurlijke manier van leren.

Concrete werkvormen worden gedemonstreerd en deelnemers krijgen in subgroepjes de kans zelf te oefenen in het begeleiden ervan, waarbij een hele hoop do’s & don’ts en andere tips worden meegegeven.

Nathalie Van Renterghem is mede-oprichter van Inspinazie en vanuit haar achtergrond in onderwijs gefascineerd door natuurlijk leren. Ze werkt heel graag met rollenspelen. Zowel als trainer als als trainingsacteur. Ze gelooft vurig in deze werkvorm en heeft er doorheen de jaren heel wat eigen principes en methodieken voor ontwikkeld. Ze maakt ook deel uit van het nagelnieuwe Neurotrainingslab team van Antwerp Management School waar ze als rollenspelacteur mensen meeneemt in levensechte leerervaringen. Haar kamer binnen Inspinazie heet Anderen.

Inschrijven kan hier.

Meer info over Nathalie en haar werk: www.anderen.be

Module Improvisatie-oefeningen in communicatietraining

13, 20, 27 september 2019

Improvisatietraining wordt met veel succes ingezet in communicatietrainingen allerhande. Of het nu gaat over verkopen, feedback geven, omgaan met klachten, samen brainstormen, reflectiemomenten in team, … Bepaalde improvisatieprincipes zijn goud waard in deze contexten. Denk aan:

 • oordelen loslaten
 • beter waarnemen
 • dieper luisteren
 • denken in mogelijkheden in plaats van in hindernissen
 • zich durven uitspreken
 • schakelen tijdens gesprekken
 • verbindend communiceren

In deze module leer je op welke manier je in je communicatietrainingen of coachings improvisatie-oefeningen kan inzetten op een manier dat het meer is dan een leuk tussendoortje. Je leert de oefeningen zelf en het goud dat erin zit, alsook hoe je ze kan begeleiden. En je gaat naar huis met een boordevol gevulde rugzak!

Marc Breban is mede-oprichter van Inspinazie en geeft al twintig jaar trainingen in organisaties en teams waarin hij improvisatie-oefeningen inzet. Hij behoedt zich voor de intellectualisering van improvisatie-oefeningen en zal je meeslepen in speelsheid, zodat je mensen kan laten leren met hoofd, én hart en handen! Zijn kamer binnen het Inspinaziehuis is Dramai.

Inschrijven kan hier.

Meer info over Marc en zijn werk: www.dramai.be

Praktisch:

 • De sessies starten om 9u30 en eindigen om 12u30.
 • Welkom vanaf 9u00 voor koffie of thee.
 • Locatie:
  De zaal ligt op wandelafstand van het station van Leuven: Opvoedingstraat 19, 3010 Kessel-Lo
 • Voordelen bij combi-modules:
  2 modules: € 50 korting op de 2de module
  3 modules: € 50 korting op de 2de én 3de module + persoonlijke toegangskaart voorstellingen Inspinazie Tout-Court seizoen 2019-2020
  Combi-modules beschikbaar zolang de voorraad strekt.
 • Prijzen:
  1 module: € 305
  2 modules: € 570 (€ 305 + € 265)
  3 modules: € 835 (€ 305 + € 265 + € 265)
  Excl btw 21%.
 • Je plaats is verzekerd van zodra we je betaling ontvangen hebben.
 • Een module kan tot 10 dagen voor aanvang geannuleerd worden bij te weinig inschrijvingen.
 • Zelf kan je annuleren mits een administratiekost van € 50 excl btw 21%  tot 14 dagen voor aanvang (per module). Indien je later annuleert kan je je inschrijvingsgeld slechts terugkrijgen (uitgezonderd € 50 administratiekost) mits het minimum aantal deelnemers werd bereikt (6 betalende personen), bij aanvang van de cursus. In het andere geval wordt het ingehouden. Na aanvang van de cursus is annuleren niet meer mogelijk en wordt er niets terugbetaald.
 • Je bent slechts verzekerd voor gebeurlijke ongevallen tijdens de cursus-uren en in de zaal, niet tijdens je verplaatsingen.
 • Inschrijven kan hier.