Kalender open aanbod

Hier vind je een overzicht van het open aanbod van Inspinazie. Kies hier als je een specifiek onderdeel wil zien: voorstellingen, cursussen of de wekelijkse workouts. Schrijf je in op de nieuwsbrief om ook via je mailbox op de hoogte te blijven van ons aanbod.Tot binnenkort!

sep
30
zo
Living Impro Herfstboost @ Zaal Dramai Leuven
sep 30 @ 10:00 – 13:00

 

Een halve dag onderdompeling in Living Impro.

Wat?
Ontdekken hoe je improvisatiewijsheid (meer) kan toepassen in je leven en op het werk.
De principes loslaten, verbinden, gáán op ervaringsgerichte wijze verkennen.
Ee afwisseling van improvisatie-oefeningen, awarenessoefeningen, yoga en ander lichaamswerk.
Meer info: www.livingimpro.be

Voor wie?
Voor wie met Living Impro kennis wil maken.
Voor wie workouts doet of een reeks volgde en snakt naar een extra boost.
Voor wie nooit naar de vrijdagse workouts kan komen en blij is dat er af en toe een aanbod is op zondag.
Kortom, iedereen welkom!

Praktisch
zondag 24 juni van 10u00 tot 13u00
Onthaal vanaf 9u30 met koffie, thee en cake
Zaal Dramai, Opvoedingstraat 19, Kessel-Lo (boogscheut van station Leuven)
prijs:
particulier: € 50 incl btw
zelfstandigen/vanuit bedrijven: € 75 excl btw 21%

okt
9
di
Proeven van improvisatie à la Inspinazie @ OPEK
okt 9 @ 19:30 – 22:00

Deze reeks loopt over 3 dinsdagavonden: 9 oktober, 16 oktober en 23 oktober.

In deze cursus proef je van de basisbeginselen van improvisatietheater: ideeën accepteren, samenspel, verhaalbouw en het volgen van impulsen.

In leuke, gevarieerde oefeningen exploreer je technieken om “uit het niets” scènes te creëren. Je ervaart aan den lijve hoe creativiteit en originaliteit rechtstreeks ontstaan uit aandacht van en spelplezier tussen spelers.

Uitstekend nieuws bij dat alles: impro is iets dat iedereen kan leren!

okt
11
do
Improvisatietheater voor gevorderden – Picture Book Improv @ OPEK
okt 11 @ 19:30 – 22:00

Deze reeks loopt over 8 donderdagavonden.

Op de planken krijgen verhaal en emotie vaak een centrale plaats. In functie van onze scène en de emotie die ze bevat kiezen we onze lichaamshouding, speltempo, posities op het podium. Maar wat als we ons dit keer eens laten leiden door beelden? Welke verhalen ontstaan er dan spontaan?

In deze impro-vervolgreeks zoeken we naar de balans tussen tekst en beeld, tussen beweging en verhaal. Net als in een prentenboek vullen verhaal en beeld elkaar aan, bieden ze contrast, lopen ze parallel op verschillende sporen of werken ze elkaar juist tegen.

Een behoorlijk boeiend onderzoek naar improvisatietheater als prentenboek!

okt
20
za
Improvisatietheater voor beginners à la Inspinazie – weekend @ Zaal Dramai
okt 20 @ 10:00 – 17:00

Dit is een weekendreeks op zowel zaterdag als zondag.

Tijdens deze cursus maak je je de beginselen van improvisatietheater eigen. Je leert om in het hier en nu samen verhalen te creëren.

Je traint om je oren en ogen écht open te zetten, je denken flexibel te maken, de spelideeën van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen. Je werkt op loslaten en verantwoordelijkheid nemen, platformen neerzetten en tilts maken. Je verkent het gebruiken van emoties, status en fysiek spel.

En vooral: je ontdekt hoeveel spelplezier improvisatietheater (in het kort: impro) oplevert!

dec
6
do
Living Impro bij de Onderstroom @ Zoersel
dec 6 hele dag

2 dagen: 6 en 13 december

De kracht van improvisatie in het begeleiden of coachen van mensen

In deze tijd ligt heel veel nadruk op het toepassen van methodieken en technieken. Maar wat als we er nu eens van uit gaan, dat alles wat nodig is om mensen te begeleiden aanwezig is bij jou en de ander?

Moderne, succesvolle stromingen zoals Theory U, Generatief Leiderschap, Systemisch Fenomenologisch Werk, Emotion Focused Therapy, Somatic Experiencing, Mindfulness, Focussing en Interactionele Vormgeving hebben met elkaar gemeen dat ze vertrouwen op de bewegingen die ‘ontstaan’ door met je volle aandacht in het hier en nu te blijven.

In plaats van te bedenken hoe je nu verder moet, ga je weten wat je te doen staat. Dit weet je door meer ‘aanwezig’ te zijn bij wat er op dat moment is. En laat dat nu de kracht zijn van een goeie improvisatie acteur. Het maakt niet uit wat je aanreikt, ze doen er altijd wat mee.

Hoe zou het zijn als we ons in het werken met mensen meer zouden opstellen als een improvisatie acteur? Hoe zou onze coaching of begeleiding er dan uitzien?

Als je met meer vertrouwen-in-wat-er-is en speelsheid wil werken met mensen, of nieuwsgierig bent naar wat deze aanpak je kan bieden, neem dan deel aan de tweedaagse training over de kracht van pure improvisatie.

De nadruk in deze improvisatietheatertraining ligt niet op acteren maar op het improvisatie-aspect van deze podiumkunst. Er is geen voorkennis of ervaring vereist. Ook wordt er voldoende gereflecteerd over de link met de eigen métier. We hanteren voor deze reflecties 5 V’s van improvisatie als kapstok: vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid, voeling en verbinding.

Doorheen de twee dagen zakken we verder naar telkens een diepere laag van de improvisatiekunst door steeds meer controlerende en beheersende systemen los te laten. De oefeningen doen ons ervaren wat het betekent om in improvisatiemodus te gaan voor ons denken, ons voelen en ons doen. Dit in interactie met onszelf, de ander en het geheel.

Verwacht je aan veel aha-momenten, verrassingen voor jezelf en véél plezier met de groep!

Doelgroep

Trainers, therapeuten, coaches, teambegeleiders, zorgverleners, HR-consultants, leerkrachten…

Trainer

NathalieNathalie Van Renterghem is reeds meer dan twintig jaar actief als improvisatiespeler en -trainer met Inspinazie. Improvisatie is haar passie en haar beroep. Inspinazie zet improvisatie in toegepaste vorm in in bedrijven en organisaties. Dit in functie van een verbeterde communicatie, samenwerking en creativiteit. Ze heeft een verleden in het onderwijs en is de laatste jaren naast haar improvisatie-werk ook actief als bemiddelaar en facilitator (Deep Democracy). Connectie, aandacht, verantwoordelijkheid en vrijheid zijn in haar werk de rode-draad-thema’s.

Plaats

Het Lotushuis – Zoerleberg 30- 2260 Westerlo (website)

Data en werktijden

Donderdagen 6 en 13 december 2018

Telkens van 9u30 tot 16u30. Onthaal vanaf 9u, zodat we stipt kunnen beginnen.

Kosten en voorwaarden

343 Euro (excl. 21% BTW) – (415 euro incl.BTW)

Voordeeltarief Social profit en particulieren (zonder ondernemingsnummer): 370 euro incl. BTW.

Als werknemer in de social profit kan je deze opleiding betalen met het vormingsbudget van VIVO.

Vlaamse zelfstandigen en KMO’s kunnen tot 40% besparen op de opleidingskosten via de KMO-portefeuille.

Heerlijke lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens de pauze zijn inbegrepen.

ONLINE INSCHRIJVEN en het volledige bedrag overschrijven op rekeningnummer: BE62 7390 1204 3761 (BIC: KREDBEBB) van de onderstroom VOF met vermelding “factuurnummer”. Indien je via KMO-portefeuille wenst te betalen, gelieve even te wachten op het factuur met de betaalinstructies.

  • Inschrijving wordt via mail bevestigd. Bij annulering rekenen we een administratieve kost aan van 20 euro + 21% BTW.
  • Bij annulering binnen de vier weken voor aanvang dient 50% van het inschrijvingsbedrag als annulatievergoeding. Bij annulering binnen de twee weken voor aanvang van de training dient het volledige bedrag betaald te worden.
  • De deelnemer engageert zich voor deelname aan de volledige training. Wanneer de training niet kan doorgaan wordt het betaalde bedrag teruggestort.
  • Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.
  • De ruimte waarin we werken mag niet met schoenen betreden worden. Breng indien gewenst extra sokken of pantoffels mee.
  • Maximum 14 deelnemers.

Deze training kan op maat van uw team of organisatie worden uitgewerkt.

kmo portefeuille2015

We zijn door de Vlaamse overheid erkend voor de peiler opleiding. Zelfstandige ondernemers en KMO’s kunnen daardoor een aanzienlijk deel van hun opleidingskosten laten subsidiëren. Bekijk de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen voor meer info. Ons erkenningsnummer: DV.O217383 voor de peiler opleiding – algemeen domein.