Kalender open aanbod

Hier vind je een overzicht van het open aanbod van Inspinazie. Kies hier als je een specifiek onderdeel wil zien: voorstellingen, cursussen of de wekelijkse workouts. Schrijf je in op de nieuwsbrief om ook via je mailbox op de hoogte te blijven van ons aanbod.Tot binnenkort!

okt
5
ma
Vervolg improvisatietheater 8 maandagavonden @ OPEK leuven
okt 5 @ 19:30 – 22:00

Volgde je reeds een beginnerscursus improvisatietheater en smaakte dat naar meer? Zoek niet langer!

Tijdens deze reeks verdiep je je inzicht in hoe je samen met je medespelers verhalen opbouwt. Je traint het samenspelen en accepteren verder. Je onderzoekt hoe je nog sneller motieven en intenties van personages aanvoelt. Vlot en vrolijk balanceer je tussen beïnvloeden en beïnvloed worden. Je wordt een meester in het vertolken van het verhaal dat zich hier en nu wil laten vertellen.

Kortom, improvisatie breder én dieper!

Begeleiding: Marc Breban

okt
7
wo
(VOLZET) Initiatie improvisatietheater 8 woensdagavonden @ OPEK leuven
okt 7 @ 19:30 – 22:00

Tijdens deze reeks maak je je de beginselen van improvisatietheater eigen.
Je leert om hier, nu en samen verhalen te creëren.
Je traint om je oren en ogen écht open te zetten, je denken flexibel te maken, de spelideeën van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen.
Komt ook aan bod: loslaten en verantwoordelijkheid nemen, platformen neerzetten en tilts maken.
Je verkent het gebruik van emoties, status en fysiek spel.
Spelplezier verzekerd!

Begeleiding: Karen Aerts

okt
17
za
Stromingen in improvisatietheater – weekend @ OPEK leuven
okt 17 @ 10:00 – okt 18 @ 17:00

Inspinazie is onmiskenbaar sterk meegevormd door de filosofie van Keith Johnstone, met onder meer veel aandacht voor samenspel en storytelling. Daarnaast heeft Inspinazie altijd de blik gericht op andere inspiratiebronnen, zowel binnen als buiten de improvisatiewereld.
Verschillende stromingen onderzoeken om daarbij steeds verfijnder je eigen stijl te ontwikkelen vinden wij een absolute meerwaarde voor elke speler en elk gezelschap.

Daarom dit weekend waarin meerdere wereldwijd verspreide stromingen worden verkend. Naast Johnstone wordt gekeken naar o.a. Napier, UCB,…

Begeleiding: Karen Aerts

nov
27
vr
(VOLZET) LUX intensieve cursus 6 weekends @ OPEK leuven
nov 27 @ 10:00 – nov 28 @ 17:00

Voor iedereen bij wie het na een aantal improvisatiecursussen (minstens een basisreeks) danig begint te jeuken om wat intensiever te trainen in een vaste groep. Voor wie al jaren niet meer op de planken stond en de draad terug wil oppikken. Maar ook voor improvisatoren die al jaren wekelijks bij een gezelschap spelen en zichzelf scherp wil houden door bijkomend in een andere setting te trainen!

Deze diepgaande opleiding is gericht op jouw persoonlijke leertraject met gerichte procesbegeleiding. De uiteindelijke opzet krijgt vorm in overleg met de groep. We zoeken grenzen op en experimenteren met inspiratie uit verschillende hoeken, bewegingsimprovisatie, interactie speler/personage, (on)nuttige patronen …

We onderzoeken de essentie en de specifieke waarde van improvisatie als podiumkunst. Daarbij focussen we op subthema’s als personages, fysiek spel, koorwerk en longforms. Naar het einde toe wordt ook een voorstelling op poten gezet.

Begeleiding: Eva Van Eynde

dec
5
za
Initiatie improvisatietheater – 2 zaterdagen @ OPEK leuven
dec 5 @ 10:00 – 17:00

Tijdens deze cursus maak je je de beginselen van improvisatietheater eigen. Je leert om in het hier en nu relaties, omgevingen en verhalen te creëren. De vier v’s in improvisatie vormen onze basis: verbeelding, vrijheid, voeling en vertrouwen.

Met deze concepten verken je het theaterspel zowel met woord, gevoel én lijf. Je traint om je oren en ogen écht open te zetten, je denken associatief en flexibel te maken, het aanbod van je medespelers te accepteren en daarop verder te bouwen.

Je zal snel merken hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert!

Begeleiding: Ann Claes